Digitorium: VR-teknologi er fremtiden

Nytt for VVS-dagene i 2018 er Digitoriumet – Her finner du aktører som Norconsult og Dimension 10 som presenterer digitale løsninger for nye og spennende hjelpemidler til bransjen. Felles for aktørene er at de benytter VR-teknologi på helt nye måter, som bidrar til å effektivisere planleggingen av ditt bygg i alle fagseksjoner.

Dimension 10-gründer, Aleksander Langmyhr forteller at de har laget en samarbeidsplattform for VR-teknologi, som gir mulighet for å samarbeide rundt BIM-modeller i 3D.

– Dette betyr at man kan ta 3D-modeller av bygg og de seksjonene som er med, som ventilasjon, elektronikk, rør også videre, å gå rundt i bygget som om du er der i virkeligheten. Dette kan du få teste i Digitoriumet, fortsetter Langmyhr.

Forehåndsregistrer deg til VVS-dagene nå, så slipper du kø i morgen!

Virtuell byggeplass

Takket være mer omfattende BIM-modellering kan VR-teknologi skape en møteplass for personer uten å være på samme sted. I denne virtuelle byggeplassen kan de se på 3D-modellen i full skala.

– Det er en «drag-and-drop»-modell hvor alt er gjort om til VR slik at man kan gå rundt i bygget å se om noe er feil og gjøre endringer underveis, forklarer Langmyhr.

Programvaren støtter kjente BIM-formater som OBJ, FBX og IFC – som brukes i de mest vanlige 3D-programmene. Med IFC-formatet støttes også metadata. BIM (bygningsinformasjonsmodellering) er altså det digitale 3D-grunnlaget alle moderne bygg baserer seg på, og som danner grunnlaget for samarbeid mellom de forskjellige faggruppene.

Sparer tid og penger

Under planleggingen av et bygg er det mange ting som skal klaffe. Det er flere fagområder som skal snakke sammen, noe som betyr hyppige møter og reisevirksomhet for dine ansatte. Ved å bruke VR-teknologi i planleggingen av et bygg sparer man både reisetid og kostnader.

Norconsult skal presentere hvordan Virtual Reality brukes i planlegging, prosjektering og vedlikehold.

– Fra «one click» løsninger til avanserte interaktive modeller baserte på spillteknologi. Kom og opplev hvordan prosjektering og gaming smeltes sammen, avslutter Technology Manager i Norconsult, Marius Jablonskis.

Besøk digitoriumet på stand C02-40!!

Share this: