Oso Hotwater lover store nyheter til VVS-dagene

Oso Hotwater AS skal blant annet vise fram rustfrie tanker på opptil 10.000 liter under VVS-dagene.

Oso har en lang tradisjon med VVS-dagene og kommer også til Norges Varemesse 17.-19. oktober i år.

Oso er markedslederen innen beredere i Norge. To av tre norske husstander har en bereder fra Oso. I tillegg er eksporten blitt betydelig, 25 prosent av omsetningen hentes nå utenlands.

De 180 ansatte i Oso Hotwater gruppe bidro til en omsetning på 435 mill. millioner kroner i 2017.

Produserer i Norge

– VVS-dagene er er et godt møtested for bransjen og et fin mulighet til å treffe våre kunder, sier utstillingsansvarlig Stig Røed i Oso.

– Vi synes det er fantastisk morsomt vi produserer beredere i Norge og jobber steinhardt hver eneste dag for å forbli en norsk produksjonsbedrift. Vi opplever sterk vekst etter våre produkter og markedet orienterer seg mot rustfrie beredere og akkumulatortanker, sier daglig leder Sigurd Braathen.

Han representerer tredje generasjon i den familieeide bedriften, som i dag er en av Norges mest robotiserte virksomheter, og en ledende teknologibedrift. Selskapet mener selv at de ikke hadde klart å beholde produksjonen i høykostlandet Norge uten den omfattende satsingen på automasjon.

Nye produkter

Under VVS-dagene er alle i rørbransjen som jobber med med beredere og berederanlegg Osos viktigste målgruppe.

– Vi lanserer rustfrie tanker i størrelser opp til 10.000 liter i år – det er det ingen andre som lager i Norge. Vi kan med dette dekke ethvert behov for tanker i rustfrie kvaliteter. Industrisatsingen vil vi legge mer vekt på i fremtiden, forteller Sigurd Braathen.

Ellers trekker Røed og Braathen fram de gjennomførte produktoppdateringene for å oppfylle EUs ErP-direktiv:

– Aldri har vi gjennomført en så omfattende oppgradering av sortimentet vårt som i 2017. ErP-direktivet har medført store endringer på alle beredere. Oso går foran i denne utviklingen og alle våre produkter er i samsvar med ErP, med lavere varmetap, høyere virkningsgrad og mer effektiv varmtvannsproduksjon enn noensinne.

Osos sortiment blir stadig bredere og dypere –behovet for spesialtilpassede beredere og akkumulatortanker øker sammen med bruken av alternativ energi,.

Derfor skal Oso vise frem en mengde forbedringer og fornyede produkter på årets messe.

Ønsker tilbakemeldinger

Oso er ikke i tvil om at det er viktig at VVS-dagene blir godt besøkt av fagfolkene i bransjen.

– At installatørene deler sine erfaringer og meninger med oss gir det beste utgangspunktet for å skape produkter tilpasset norske forhold. Det er en stor styrke for oss som produserer i Norge at vi faktisk ser behovene bedre enn de store, internasjonale aktørene. Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger vi kan få fra bransjen og gleder oss til årets messe, sier Braathen.

VVS-dagene 17.–19. oktober 2018 – Norges viktigste møteplass for miljø- og energiteknikk arrangeres i regi av VVS-foreningen på Norges Varemesse i Lillestrøm. I 2016 satte VVS-dagene rekord med over 11.000 besøkende og 200 utstillere.

Share this: