VVS-dagene fyller 40 år, noe som vil prege konseptet og markedsføringen i forkant av messen. På bildet ser vi VVS-dagene i 1996, som samlet ca. 14 000 besøkende på 7.446 kvm.
VVS-dagene fyller 40 år, noe som vil prege konseptet og markedsføringen i forkant av messen. På bildet ser vi VVS-dagene i 1996, som samlet ca. 14 000 besøkende på 7.446 kvm.

40 år i forkant

I oktober arrangeres de etterlengtende VVS-dagene på Nova Spektrum i Lillestrøm. I år er det førtiårsjubileum for messen og det skal ikke gå stille forbi.

Published Last updated

Tidligere VVS-foreningen - nå NemiTek er stolt arrangør av messen, som er en av skandinavias største messer for VVS, selv etter 40 år.

– Som forening, forlag og nyhetsdistributør har vi det privilegiet at vi kan gå 40 år tilbake i arkivet og hente frem bransjens historie og se den fantastiske utviklingen som faktisk har vært gjennom 40 år. Nå gleder vi oss masse til å dele dette med alle tidligere og nye deltakere og vise bransjen 40 år i forkant, forteller Katrine Skodven Johannessen, Markedsansvarlig for VVS-dagene.

Markedsansvarlig for VVS-dagene, Katrine Skodven Johannessen.
Markedsansvarlig for VVS-dagene, Katrine Skodven Johannessen.

En del av noe større

Det var en gang en filosof som sa: "Hvis man ikke kjenner fortiden, forstår man ikke nåtiden og egner seg ikke til å forme fremtiden". Slik er det også for VVS-bransjen, som har vært i stor utvikling og som fortsatt står ovenfor store, særlig bærekraftige utfordringer i fremtiden.

– Det er utrolig mange faktorer som spiller inn for hvor vi er i dag rent faglig, produktmessig og i byggestandard. Det har ikke bare vært opp til flinke fagfolk, utviklere eller bransjen generelt, det har vært store politiske avgjørelser, forskning, folkeopplysning, teknologisk utvikling, kulturell utvikling og mer som har en stor innvirkning på hvor vi er i dag. Dersom man vet mer om de store linjene i denne utviklingen, vil det også kunne bygge et godt grunnlag for å bringe bransjen enda lengre frem.

Historien som konsept

Mer om bransjens historie siden VVS-dagenes oppstandelse i 1982 og frem til i dag vil du kunne følge frem til messestart og under selve messen i oktober.

– VVS-dagene oppsto med bakgrunn for et behov for et større samlingspunkt for bransjen og det er utrolig kult at behovet for en slik møteplass fortsatt er like stort. Mye har forandret seg gjennom tidene, men den menneskelige kontakten vil alltid bestå. Vi sitter på et enormt arkiv med spennende innblikk i historiske øyeblikk i bransjen. Dette skal vi trekke frem gjennom årets markedsføring og dele med dere, så det er bare å følge med i sosiale medier og andre kanaler fremover.

Børste støv av gammelt gull

'Hvordan bli rik i en fart'. Bilde fra Rørfag i 1992 med et preg av at kreativitet uten grenser.
"Hvordan bli rik i en fart". Bilde fra Rørfag i 1992 med et preg av at kreativitet uten grenser.

På VVS-dagene vil du møte flere utstillere som har vært med helt siden start og i mange år tilbake i tid. Disse har også hatt mye eksponering i foreningens kanaler underveis og mye spennende som det er verdt å hente frem igjen, for å vise den enorme utviklingen som har vært på 40 år.

– I arkivet har vi funnet utrolig mye gammelt gull hvor vi både har fått oss noen gode latterkuler på kontoret og noen aha-opplevelser. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har sagt til hverandre: «tenk at vi holdt på med dette før?» mens vi har sittet og jobbet med innholdet. Det er helt absurd at noe av det har tålt dagens lys i det hele tatt. Grenser ble sprengt, både i reklame og uttalelser.

Fortsatt fremoverlent

På VVS-dagene kommer naturlig nok leverandørene til å benytte arenaen til å vise hva de til kan tilby i dag og mer om hva fremtiden vil bringe.

– Det er godt at vi har kommet hit vi er i dag, men det er fortsatt viktig med tilbakeblikk for å understøtte en stolthet som faktisk bransjen bør bære. Vi gjør byggene levelige og er med på å øke levestandarden ytterligere hver dag. Å se den forskjellen som har vært gjennom bare 40 år vil gi ny motivasjon for å nå enda lengre. Hvordan vil fremtidens bygg se ut? Siste nytt gleder vi oss noe helt sinnsykt til å få se på VVS-dagene 19.-21. oktober, men først har vi gleden av å dele historien med dere, sier en entusiastisk Johannessen.Sitter du eller din bedrift på bilder fra tidligere VVS-dager eller noe annet spennende? Del gjerne med oss på post@nemitek.no.

Powered by Labrador CMS