Tar med seg spennende nyheter på VVS-dagene

ABK-Qviller er i dag en ledende distributør i Norge av varmepumper og klimakjøling til faghandlere og entreprenører. Den siste tiden har selskapet hatt en enorm salgsvekst og nå gleder de seg til å vise frem produktnyheter, møte bransjen og dele noen gode råd på VVS-dagene 19.-21. oktober.

Published Last updated

– Vi skal vise frem ABK-Qviller som en helhetlig totalleverandør. Ikke bare selger vi produkter; vi er også rådgivere og tilbyr viktig kundestøtte både før og etter leveranser. Vi vil fokusere på nyheter innenfor alle typer varmepumper, varmedistribusjon, tekniske skap, avfuktning og befukting. Det vi kan si er at vi har et høyt ambisjonsnivå og at vi gleder oss masse til å vise frem nyhetene i vårt sortiment, forteller administrerende direktør, Daniel Mark Kristensen.

Gjenganger på VVS-dagene

– Vi har vært med på messen siden 90-tallet og vi anser VVS-dagene som en viktig arena; faktisk den eneste vi har som ikke er knyttet opp mot en verdikjede. Den er like mye en møteplass for bransjen som den er en kommersiell visningsplattform mot en veldig konkret målgruppe, mener Kristensen.

Historien

Asker-Bærum Kuldeteknikk ble etablert av Daniel Mark Kristensen i 1991. Ansatt fra første dag var Egil Hopstad som nå i vinter pensjonerte seg etter 31 år i selskapet. Ved oppstart var virksomheten for det meste basert på forebyggende vedlikehold og reparasjon av klimakjølemaskiner.

– Vi fokuserte mest på klimakjøling i starten. Det var ikke noe særlig til varmepumpemarked på den tiden. Luft-luft-markedet var tilnærmet ikke-eksisterende, spesielt på grunn av mangel på teknologi som fungerte under nordiske forhold. Tidlig på 2000-tallet kom kuldemedium R-410a, elektroniske ekspansjonsventiler og inverterstyrte kompressorer. Vi fikk agenturet for Toshiba som var de som hadde utviklet og eide mye av den nye teknologien. Med strømkrisen i 2003 tok markedet for luft-luft av, og Enova ga også støtte til luft-luft varmepumper, forteller Kristensen.

Verdens første splitt
Verdens første splitt
Verdens første inverter
Verdens første inverter
Gammel aircondition
Gammel aircondition

Verdens første splitt

I 1996 begynte ABK-Qviller med import av større vannkjølemaskiner, fancoils og condensing units. Fokuset endret seg fra salg av servicetimer til salg av produkter. Markedet for større vannkjølemaskiner har gradvis blitt endret til varmepumper, og de siste årene også mot naturlige medier hvor de nå er en foregangsbedrift.

Oppkjøp og samarbeid

Det har vært gjennomført flere oppkjøp av bedrifter siden 90-tallet, hvor de største har vært Klimanord, Variant VVS Norge og Theodor Qviller. Med de to siste oppkjøpene har ABK-Qviller fått utvidet sortimentet enda mer; innen befuktning og adiabatisk kjøling med Qviller sitt produktspekter, og med Variant VVS sitt sortiment har de fått fotfeste innen varmefordeling, gulvvarme, tekniske skap osv.

– I årene 2003-2006 var vi medutvikler for Toshiba kW Smart luft-vann varmepumper. Etter å ha gjort suksess med Toshiba økte etterspørselen for større luft-vann- og væske-vann-produkter. Dermed begynte vi å distribuere varmepumper for NIBE som på sikt ga oss enerepresentasjon for deres produkter i Norge. NIBE kjøpte seg gradvis inn i selskapet og eier nå 100% av aksjene i ABK-Qviller. Vi er kjempeglade for å være en del av NIBE-familien. Det er det mest dynamiske varmepumpemiljøet i Europa, fortsetter Kristensen.

Energibrønner

Det var et stort behov for produkter til energibrønner, så i 2006 ble ABK-Qviller Anlegg etablert som en «One-Stop Shop» for brønnborere og entreprenører. Fra en omsetning på under to millioner NOK i første driftsår, har bedriften vokst til en omsetning på 630 millioner NOK i 2021. Og fra å være to ansatte med én lokasjon til 112 fordelt på syv lokasjoner i Norge. Nå har ABK-Qviller kontorer i Oslo/Viken, Larvik, Hamar, Stavanger, Trondheim, Bergen og Bodø.

En ledende distributør

ABK-Qviller er i dag en ledende distributør i Norge av varmepumper og klimakjøling til faghandlere og entreprenører. I tillegg distribueres systemer for befuktning og avfuktning, og produkter til etablering av energibrønner, vannbrønner og fundamenter.

På VVS-dagene kan du møte dem på stand i hall D, for en hyggelig prat om deres spennende sortiment. Gratis billett til årets messe kan du laste ned her.


Fakta om selskapet

· Etablert: 1991

· Holder til: Oslo, Bodø, Larvik, Hamar, Bergen, Stavanger, Trondheim

· Deres ekspertise: Vi er Norges største distributør av varmepumper, varmeopptak, aircondition og befuktning. I tillegg har vi spesialisert oss på moderne systemer for effektiv varmefordeling i byggene. Vi har også en egen avdeling for anleggssektoren hvor vi leverer topp moderne utstyr relatert til vannforsyning, energiopptak – og horisontalboring i tillegg til fundamentering.

· Antall ansatte: 112

· Årlig omsetning: Omsatte i 2021 for 631 millioner NOK. ABK-Qviller AS er en del av det svenske børsnoterte ESG selskapet NIBE Industrier AB med 19.000 ansatte og en omsetning på 27 milliarder SEK.

I år har VVS-dagene 40-årsjubileum og i den anledning ser vi tilbake på historien for å se den enorme utviklingen vår flinke bransje har vært en del av.

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for miljø- og energiteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm (Tidligere Norges Varemesse).

Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner og publikum i VVS-bransjen med over 11.000 besøkende fra hele landet. Messen består av mer enn 200 utstillere som presenteres det siste innen teknologi og utvikling, med hovedvekt på energi, miljø, effektivisering og innovasjon.

Powered by Labrador CMS