Systemet som forandret alt for Armaturjonsson

Armaturjonsson forteller om hvordan Sanipex rør-i-rør system var skremmende og uvant da det først ble lansert på VVS-dagene i 1992, før det etter hvert ble det naturlige valget for rørleggere over hele landet.

Published Last updated

Fakta om selskapet:

 • Etablert: I 1970
 • Sted: Berghagan på Langhus
 • Ekspertise/hovedvirksomhet: Rørsystemer og installasjonsmateriell
 • Antall ansatte: 40
 • Omsetning: 356 mill. (2020)

For Armaturjonsson har VVS-dagene alltid vært en arena for å komme nærmere rørleggeren og vise frem løsninger som kan gjøre hverdagen enklere.

- Under VVS-dagene i 1992 lanserte vi Sanipex rør-i-rør system. Som alt annet nytt i rørbransjen ble det mottatt som noe skremmende og uvant, men VVS-dagene var en fin arena for å vise frem produktet. Den gangens salgssjef, Morten Bergskaug, eller «Mr. Sanipex», var også alltid på veien i rørleggerens tjeneste, og misjonerte for Sanipex. Produktet ble fort til et av våres viktigste produkter gjennom tidene og etter 10 år var omsetningen på 50 millioner. Sanipex er i dag Norges mest brukte rørsystem for tappevann og står for 70-80 prosent av omsetningen vår, forteller Marie Kristine Kolbu, markedssjef i Armaturjonsson.

På VVS-dagene 19.-21. oktober i år finner du Armaturjonsson klare for å ta en prat i hall C.

- Vi jobber daglig for å oppfylle vårt eget merkeløfte; Akkurat sånn proffe rørleggere vil ha det – så dette er en viktig møteplass for oss og vi gleder oss alltid til å treffe de som bruker systemene våre til daglig.

Armaturjonsson ble kåret til beste stand på VVS-dagene i 2002

Fra Sveits til Norge

Rør-i-rør-systemet ble oppfunnet av JRG i Sveits i 1975, og først lansert på hjemmemarkedet og i Tyskland. Deretter spredde deg seg utover til andre land, og Armaturjonsson var selskapet som tok tak i dette helt i starten av 90-tallet i Norge.

Reklame fra Armaturjonsson i Norsk VVS 1996.
Reklame fra Armaturjonsson i Norsk VVS 1996.

- Innføringen av Sanipex-systemet i Norge ble bygget på 14 års erfaring i det sveitsiske markedet. Systemet var dessuten testet og godkjent i en lang rekke land, før det ble lansert i Norge. Det totale systemet besto på den tiden av 300 forskjellige deler. På den tiden var delene litt dyrere enn de daværende konvensjonelle rørdelene. Tidsbesparelsen var imidlertid ganske betydelig. Dessuten fikk man viktige fordeler med på kjøpet; en utskiftbar installasjon og en lydløs installasjon, fri for strømningsstøy.

- Armaturjonsson innredet også tidlig et info- og kurssentrum på Økern hvor alle installatører, VVS-konsulenter, arkitekter og andre interesserte kunne få gode råd. De arrangerte regelmessig kurs på Økern og andre steder i landet, forteller Kolbu.

Ballofix, Ballomax og Ballorex

Armaturjonsson har også hatt mange andre kjente merkevarer i salg siden 1970.

- Før Sanipex sin tid dreide mye seg om varer fra Danske Broen, ventiler som Ballofix, Ballomax og Ballorex. Dette er produkter med sterke varenavn den dag i dag. I tillegg hadde vi et stort sortiment av nøddusjer og labarmatur, også fra Broen. Fra franske Delabie hadde vi proffarmatur med trykknapp eller elektronisk. Vi hadde også blandeventilen JRGUMAT fra sveitsiske JRG, et produkt vi første gang tok inn til Norge i 1971.

- Vi har hatt en god utvikling gjennom 50 år og gleder oss til fortsettelsen. Vi håper å møte deg på VVS-dagene for å fortelle mer om vårt spennende sortiment, sier Kolbu.


Viktige år for Armaturjonsson:

 • 1992: Sanipex rør-i-rør system ble lansert på det norske markedet. Dette er Norges mest brukte rørsystem for tappevann og utgjør i dag 70-80 prosent av omsetningen til Armaturjonsson.
 • 1995: Armaturjonsson feiret sitt 25-årsjubileum. Samme år ble firmaet sertifisert i ISO 9001, som er et kvalitetsstyringssystem som vil forbedre bedriftens evne til å konsistent levere produkter og tjenester som oppfyller kundenes krav, i tillegg til de pålagte lovbestemte kravene som er gjeldende.
 • 2002: Armaturjonsson vant beste stand på VVS-dagene.
 • 2010: Armaturjonsson Norge feiret 40-årsjubileum og lanserte i den anledning rørsystem nummer 6 og 7; henholdsvis til bruk innen sprinkling og kjøling; Aquatherm red pipe og Aquatherm blue pipe.
 • 2020: Armaturjonsson fylte hele 50 år.
 • 2022: Armaturjonsson deltar på VVS-dagene 19.-21. oktober.

I år har VVS-dagene 40-årsjubileum og i den anledning ser vi tilbake på historien for å se den enorme utviklingen vår flinke bransje har vært en del av.

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for miljø- og energiteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm (Tidligere Norges Varemesse).

Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner og publikum i VVS-bransjen med over 11.000 besøkende fra hele landet. Messen består av mer enn 200 utstillere som presenteres det siste innen teknologi og utvikling, med hovedvekt på energi, miljø, effektivisering og innovasjon.

Powered by Labrador CMS