Camfils visjon: Ren luft - en menneskerett.
Camfils visjon: Ren luft - en menneskerett.

Hva betyr ren luft for deg?

For Camfil betyr ren luft alt! Å puste er det første vi gjør når vi blir født – og det siste vi gjør før vi går ut av tiden. Men, mellom begynnelsen og slutten er Camfil opptatt av at den luften vi puster inn, skal være best og renest mulig. Ren luft styrker helsen vår og er med på å ivareta kvaliteten på utstyr, produkter, bygninger og det aller meste rundt oss.

Published Last updated

Viktig å synliggjøre det usynlige

For Camfil har teknikk og dokumentasjon bestandig vært viktig . Det har også «synlighet» i flere av ordets betydninger, vært.

– Vi gikk til anskaffelse av den første partikkeltelleren allerede på begynnelsen av 90-tallet. Da gjorde vi «det usynlige, synlig» på VVS-messen – og har siden fortsatt med å ha sterk fokus på synlighet, og «usynlighet». De minste partiklene, PM1, er usynlige, men også de farligste, sier markedssjef i Camfil, Tone Kleven.

Camfil på VVS-dagene på 90-tallet.
Camfil på VVS-dagene på 90-tallet.

Bærekraft – ikke bare et ord

Camfil har deltatt på alle VVS-dagene siden messen startet i 1982. I 1982 var Camfil en «tenåring», på hele 19 år. En miljøbevisst tenåring som «fra fødselen» har vært opptatt av bærekraft. Dette var lenge før ordet «bærekraft» ble en del av vokabularet til folk flest. Det fantes omtrent ikke ord og språk for å tenke eller snakke om miljø og bærekraft i bedriftene.

– Camfil så at bærekraft og miljø henger sammen, og at mennesker og bedrifter er de som må tenke fremover. Det er derfor vi, fra design til leveranse – og gjennom hele produktets livssyklus – tar hensyn til hvilke konsekvenser det vi gjør i dag kan få for både mennesker og miljøet omkring oss i fremtiden, sier Kleven.

Helt siden starten i 1963 har Camfil jobbet for å utvikle og videreutvikle luftfilter med minst mulig energiforbruk, med stort areal, god konstruksjon og lavest mulig trykkfall.

– På messen i 2008 lanserte Camfil Hi-Flo XLT-filteret, som var tilpasset forbrenning. Om ordet «bærekraft» kanskje ikke var helt dagligdags i 2008, så hadde hvert fall dette filteret markedets laveste energiforbruk.

– I 2022 er vi i ferd med å ta dette enda et skritt videre og det kan du få mer informasjon om ved å besøke standen vår, sier Kleven.

Camfil og VVS-Dagene

Opp gjennom årene har både VVS-dagene og Camfil blitt «godt voksne», med sine henholdsvis 40 og 59 år. På alle disse årene har også Camfil og VVS-dagene blitt godt kjent med hverandre og samarbeidet, delt kunnskap – og sammen satt utfordringer som bransjen står ovenfor ettertrykkelig på kartet.

– Camfil ser på VVS-dagene som en møteplass som har livets rett, til tross for at de siste par årene har gjort oss alle mer digitale i vår omgangsform.Det er kanskje nettopp derfor at vi trenger en fysisk møteplass, hvor man kan se hele mennesket og ikke bare på en skjerm. Relasjonsbygging og sosialt samvær, utveksling av erfaringer og tilegnelse av kunnskap er noe som alltid vil være viktig. Og ekstra hyggelige over en kopp kaffe, fysisk og i «samme rom», sier Kleven.

De tre siste messene med VVS-dager har Camfil og makkerne Lindab og Systemair arrangert «VM i shuffleboard». VM – VentilasjonsMesterskapet . Dette har nå blitt en liten tradisjon som de satser på å kunne gjennomføre i år også.

Camfil vil med dette ønske alle hjertelig velkommen til oss på standen i hall D på VVS-dagene 19-21. oktober.

– Vi har noen nyheter «i ermet» denne gangen også, så det lønner seg å ta turen innom våres stand, avslutter Kleven.

VM – VentilasjonsMesterskapet i shuffleboard på VVS-dagene i 2018.
VM – VentilasjonsMesterskapet i shuffleboard på VVS-dagene i 2018.

Fakta om Camfil

Camfil er en verdensledende produsent av filter og renluftløsninger. Våre produkter finnes overalt - fra kontorer til renrom for sensitiv elektronikkproduksjon, fabrikker, sykehus og kjernekraftverk, for å nevne none.

Camfil ble etablert i Trosa, Sverige, i 1963. I Norge var Camfil representert ved firmaet Kaare A. Rustad, frem til det ble kjøpt av Camfil i 2007. Camfil Norge har kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, med til sammen 32 ansatte med en årlig omsetning på ca NOK 230 mill.

Les om Camfils produkter, visjon og misjon på www.camfil.no Her kan du også dykke ned i et stort utvalg av artikler og kundehistorier.

Milepæler

• 1963: Camfil AB ble grunnlagt i Trosa, Sverige.
• 1963 – 1969: Etterspørselen etter Camfils filter steg, og ny fabrikk, nye produksjonsenheter, agenter og datterselskaper ble etablert
• 1970 – 1979: Camfil ekspanderer raskt, men så også tidlig hva som kom til å bli viktige tegn i tiden – og agerte deretter. Kvalitet, energieffektivitet, livssyklus og livslengde sto allerede sterkt i fokus for utviklingen av filter. Dette var nytenkning i markedet.
• 1980 - 1989: Camfils fokus på energieffektive filter gjør at etterspørselen stiger – og nye produksjonsanlegg etableres. Camfil, som første aktør innen luftfilterindustrien, lanserer sin egen testrigg. I laboratoriet i Trosa kan kundene nå selv få se test av konkurrerende filter mot Camfils egne filter.
• 1990 – 1999: Ved det nye årtusen har Camfil 12 produksjonsanlegg, 26 datterselskap og 41 agenter i 54 land.
• 2000 : Camfil ekspanderer ytterligere, og i 2012 åpnes et nytt teknologisenter i Trosa. Selskapet ekspanderer ytterligere og styrker sin markedsposisjon utover 2000-tallet, og lanserer en helt ny webplattform som skal ha kundene i fokus.
• 2013: Kunne Camfil feire sin 50-årsdag, i vissheten om at man i 50 år har hatt fokuset på ren luft – med slagordet «Ren luft – en menneskerett».

I år har VVS-dagene 40-årsjubileum og i den anledning ser vi tilbake på historien for å se den enorme utviklingen vår flinke bransje har vært en del av.

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for miljø- og energiteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm (Tidligere Norges Varemesse).

Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner og publikum i VVS-bransjen med over 11.000 besøkende fra hele landet. Messen består av mer enn 200 utstillere som presenteres det siste innen teknologi og utvikling, med hovedvekt på energi, miljø, effektivisering og innovasjon.

Powered by Labrador CMS