Produksjonsdesign med et sirkulært perspektiv

Flexit har siden 1974 jobbet for å tilby ren og frisk luft for et sunt innemiljø, og de jobber hele tiden for å gå en enda friskere tid i møte.

Published Last updated
Knut Skogstad, Direkør i Flexit
Knut Skogstad, Direkør i Flexit
Flexit på VVS-dagene i 1995
Flexit på VVS-dagene i 1995
Flexit på VVS-dagene 1995
Flexit på VVS-dagene 1995
VVS-dagene 2006
VVS-dagene 2006
VVS-dagene 2006
VVS-dagene 2006
VVS-dagene 2018
VVS-dagene 2018

VVS-dagene er en viktig møteplass for bransjen og det norske fagmiljøet. Flexit er en stor norsk aktør, og de er opptatt av at bransjen skal ha en møteplass og arena for å synliggjøre bransjen både innad og utad. Flexit har siden 1974 jobbet for å tilby ren og frisk luft for et sunt innemiljø, og de jobber hele tiden for å gå en enda friskere tid i møte.

Viktig at bransjen er synlig

– Som bransje er det viktig at vi er synlige fordi vi har stor påvirkningskraft og et viktig samfunnsoppdrag for det grønne skiftet. Vi håper derfor at enda flere aktører velger å delta på VVS-dagene. Vi har vært med på VVS-dagene så lenge jeg har jobbet i Flexit, som til nå er 26 år, forteller Knut Skogstad, direktør i Flexit.

Teknologi som drivkraft

Fakta om selskapet

· Etablert: 1974

· Sted: hovedkontor i Ørje

· Ekspertise/hovedvirksomhet: inneklima, primært i bolig og næringsbygg

· Antall ansatte: 270

· Årlig omsetning: 800 mill

Flexit har vært gjennom en spennende reise og utvikling. Det har oppstått et stort teknologiskifte og et større fokus på inneklima gjennom tidene. På 70-tallet var det klaffventiler som ble anvendt, og luften ute var avgjørende for inneklimaet. Det var ikke et stort søkelys på effektiv energi, og inneklima var ikke like viktig, forteller Skogstad.

På starten av 80-tallet da sentralavtrekksystemer ble introdusert skjøt Flexit fart. Siden den gang har det vært en kraftig energiutvikling og oppmerksomhet rundt energieffektivitet som har vært en pådriver for utviklingen i bransjen.

Energieffektivitet og varmegjenvinning

I 2007 kom den nye byggeforskriften som begynte å sette krav til energieffektivitet og varmegjenvinning. Ventilasjonsteknologien som var vanlig på den tiden suger ut varme, og på den måten ble energieffektiviteten dårlig fordi man ikke fikk gjenvunnet varmen på en effektiv måte. Da den nye byggeforskriften ble lansert satt det fart på teknologiutviklingen innen inneklima, luft og filtrering. Søkelyset var på frisk og ren luft med en bærekraftig tilnærming.

Det grønne skiftet

Et stort og viktig samfunnsoppdrag

Dagens Nordic S2-aggregat
Dagens Nordic S2-aggregat
VGS250 skapaggregat (1990-2000)
VGS250 skapaggregat (1990-2000)
Dagens Nordic S4
Dagens Nordic S4
VGS400X (1990-2000)
VGS400X (1990-2000)
Dagens CVR1000
Dagens CVR1000
Optimal sentralstøvsuger (1999-2005)
Optimal sentralstøvsuger (1999-2005)

Flexit har en grønn strategi og jobber blant annet med Eco-Nordic som halverer energiforbruket i boligen. Den nye dimensjonen av arbeidet som er aktuelt nå skal sikre at den tekniske installasjonen fungerer i drift gjennom hele byggets levetid. For å gjennomføre dette er det viktig å iverksette digitale løsninger som man kan følge opp i driftsfasene. Dessuten er det et stort søkelys på sirkulær økonomi og hvordan man skal jobbe med produktdesign fra et sirkulært perspektiv. Dette omfatter hele bygg-bransjen, da det blir økende grad av miljøegenskaper som skal dokumenteres og synliggjøres.

– Vi ønsker å være pådrivere innenfor dette feltet for vår egen del - og ønsker å samarbeide med resten av bransjen for å lykkes best mulig for fremtiden, sier Skogstad.

Årets VVS-dager på Nova spektrum går av stabelen den 19.-21. oktober. Dere finner Flexit på sin stand i hall D, klare til å slå av en hyggelig prat om inneklima.

I år har VVS-dagene 40-årsjubileum og i den anledning ser vi tilbake på historien for å se den enorme utviklingen vår flinke bransje har vært en del av.

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for miljø- og energiteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm (Tidligere Norges Varemesse).

Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner og publikum i VVS-bransjen med over 11.000 besøkende fra hele landet. Messen består av mer enn 200 utstillere som presenteres det siste innen teknologi og utvikling, med hovedvekt på energi, miljø, effektivisering og innovasjon.

Powered by Labrador CMS