Utvikler produkter etter markedets ønske

Lyngson ble etablert i 1982, og deler dermed jubileumsår med VVS-dagene. Lyngson har gjennomgått en rivende utvikling gjennom disse årene, og er i dag en av de ledende aktørene i det norske markedet innen radiatorer, konvektorer og varmetak for vannbåren varme.

Published Last updated

Knut Lyng og Søren Janson slo sammen navnene sine og grunnla bedriften Lyngson i 1982. Allerede i 1987 deltok Lyngson på VVS-dagene for første gang og for selskapet har messen alltid vært en fantastisk møteplass, hvor man kan møte mennesker med samme interesser fra hele landet.

–Det er en gylden mulighet til å vise frem nye produkter til alle på en gang, forteller Lars Heggebø, daglig leder i Lyngson.

Lyngson på stand i 1987 med røyken i munnen - det var andre tider
Bilde fra stand på VVS-dagene i 1987
Lyngson på stand i 1987
Bilde fra stand på VVS-dagene i 1987
Lyngson på stand i 1987
Bilde fra stand på VVS-dagene i 1987
Hekla varmtvannsbereder på stand i 1987
Bilde fra stand på VVS-dagene i 1987
Lyngson på stand, VVS-dagene i 1994
Bilde fra stand på VVS-dagene i 1987
VVS-dagene i 1987
Bilde fra stand på VVS-dagene i 1987
Knut Lyng på sitt kontor
Bilde fra stand på VVS-dagene i 1987
Lyngson på stand i 1987
Bilde fra stand på VVS-dagene i 1987
Reklame for Lyngson i magasinet Rørfag i 1983. 'LYNG står for Knut M. Lynge, tidligere markedssjef i A/S CTC, Oslo' 'SON står for Søren Janson, tidligere eksportsjef AB Thermia-Verken i Arvika.
Bilde fra stand på VVS-dagene i 1987Størst på radiatorer

Lyngson kom sammen med H&N og bygde opp Mapress som varemerke i Norge, til vi i 2004 da Geberit overtok Mapress fabrikken og kjøpte ut Lyngson for å ta salget i Norge i eget selskap.

I 2002 kjøpte Lyngson Tipro Nova som produserte egne radiatorer, og Lyngson ble da klart størst og markedsleder på radiatorer i Norge.

For å kunne utvikle videre de produktene som svarte til behovet i det norske og svenske markedet, ble det i 2006 startet på å bygge en helt ny fabrikk for varmeprodukter i Latvia. Fabrikken produserer standard radiatorer, lave listradiatorer, ribberør og takvarmepaneler i ulik utførelse, tilpasset anlegget.

Dermed hadde Lyngson oppnådd å kunne levere hurtig og i store volumer de radiatorene slik kundeprosjektene ønsket å få dem. Det vanlige er at en produksjon starter opp og skaffer seg etter hvert et apparat for å selge produktene. Hos Lyngson er det annerledes, der er det salgsapparatet som har bygget sin fabrikk, som kan levere kundetilpassede produkter og utvikle produkter som det er ønske om i bransjen.

Ludvig radiator lever fortsatt i beste velgående og finnes fortsatt i sortimentet til Lyngson

Produserer miljøvennlig og på bestilling

I fabrikken til Lyngson produseres varmeproduktene på ordre. Men leveringstiden er kort, stort sett 10-14 dager fra bestilling. Dermed er det enklere å kunne produsere det kundene ønsker seg.

For to år siden ble det introdusert et bærekrafts prosjekt og fabrikken ble utstyrt med solcellepaneler på det meste av taket. På den måten drifter Lyngson fabrikken sin med miljøvennlig energi. For fremtiden er det planer om å plassere enda flere solcellepaneler på marken ved siden av fabrikken for å produsere mer el-energi.

Kjøleprodukter vil skyte fart i tiden fremover

Lyngson Gruppen har nylig overtatt Vasatherm AB i Sverige, og vil kunne levere kjøleprodukter tilpasset norske ønsker. Lars Heggebø tror det kommer til å bli flere kjøleprodukter i tiden fremover.

–Vi har kjøling i bilen, men vi har ikke kjøling i hjemmet. Det er endel kjøling i næringsbygg, men kjøling i private boliger er det lite av i dag. I fremtiden tror jeg det blir mer av dette. Det er en spennende epoke nå, med økte priser på råvarer som for eksempel stål. Mye bygging blir stoppet på grunn av dette og det blir interessant å følge med på utviklingen videre, forteller Heggebø.


Du kan høre mer om Lyngson sine nye produkter på VVS-dagene 19.-21 oktober i hall C.

Viktige år for Lyngson:

  • 1982 - Lyngson ble etablert i november 1982.
  • 1996 – Gikk sammen med H&N med salget av Mannesmann Pressfittings
  • 2000 – Overtok radiatorleverandøren Epecon AB i Sverige
  • 2002 – Overtok radiatorprodusenten Tipro Nova AS
  • 2007 – Bygde en egen fabrikk for varmeprodukter i Riga, Latvia.

I år har VVS-dagene 40-årsjubileum og i den anledning ser vi tilbake på historien for å se den enorme utviklingen vår flinke bransje har vært en del av.

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for miljø- og energiteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm (Tidligere Norges Varemesse).

Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner og publikum i VVS-bransjen med over 11.000 besøkende fra hele landet. Messen består av mer enn 200 utstillere som presenteres det siste innen teknologi og utvikling, med hovedvekt på energi, miljø, effektivisering og innovasjon.

Powered by Labrador CMS