– Når vi produserer noe nytt, så skal det være holdbart og bærekraftig

Siden 1945 har Oras fokusert på produkter med høy kvalitet og design med brukervennlige tekniske løsninger, som bidrar til besparelse av vann og energi. Så tidlig som på 1990-tallet, introduserte Oras de første berøringsfrie elektroniske kranene på markedet.

Published Last updated

– Oras har alltid produsert kvalitetskraner, i tillegg til dette utvikler vi både bærekraftige og smarte designkraner og har et stort søkelys på bærekraft i alle ledd i organisasjonen, forteller Marketing Specialist Susanne Halck.

Oras produserte de første berøringsfrie kranene på markedet allerede i 1990, og fortsetter å utvikle bærekraftige og smarte løsninger.
Oras produserte de første berøringsfrie kranene på markedet allerede i 1990, og fortsetter å utvikle bærekraftige og smarte løsninger.

Ser frem til å endelig være samlet på VVS-dagene

Etter en lang tid med korona sier Halck at det skal bli flott å møte sine bransjekollegaer igjen, og at Oras gleder seg til å vise frem nyheter og forklare og demonstrere dette til deres kunder.

– VVS-dagene er en flott plattform for å vise frem nyheter og presentere dette for rørleggere og andre interesserte. Vi ser frem til å skape nye relasjoner og pleie de eksisterende, og vise frem våre spennende nyheter, forteller Halck.

Oras på stand 1990

Tenker alltid på gode komponenter før vi lanserer nye produkter

– Vi er ikke de første på markedet som lanserer svarte matte kraner, men når vi lanserer nye produkter skal det være holdbart. Takket være vår helt spesielle nanokjeramiske coating holder produktene våre seg fine ved bruk, uten riper og slitasje. Vi produserer bærekraftige designkraner som i tillegg til å ha gode designkomponenter, ikke går på bekostning av kvaliteten og verdiene Oras står for. Når vi produserer noen nytt, så skal det være holdbart og bærekraftig, forklarer Halck.

Kran i sort matt design som ikke setter igjen fingermerker eller farger av.
Kran i sort matt design som ikke setter igjen fingermerker eller farger av.

Følger FNs bærekraftsmål

Oras jobber med bærekraft i alle ledd, og bedriftens verdier og visjoner står sterkt knyttet til dette. Oras hjelper sine kunder å skreddersy bærekraftige prosjekter som er effektive og miljøvennlige med energi og vannbesparende egenskaper.

Oras har et stort fokus på å utvikle innovative og smarte løsninger med mål om å skape en positiv innvirkning på miljøet. Et eksempel er den digitale hånddusjen Oras hydractiva digital som gir tilbakemelding i sanntid for hvor mye energi du bruker per dusj. Oras fortsetter å utvikle produkter i god kvalitet som tilfredsstiller både miljøet og kundene med sine smarte og innovative løsninger for fremtiden.

Oras Hydra Activa Digital - ved hjelp av denne smarte hånddusjen får oversikt over hvor mye vann du bruker i sanntid.
Oras Hydra Activa Digital - ved hjelp av denne smarte hånddusjen får oversikt over hvor mye vann du bruker i sanntid.

På VVS-dagene 19.-21. oktober står Oras i hall C og utforsk deres innovative og smarte løsninger innenfor kraner og dusjer og lær mer om hvordan dette bidrar til å holde et lavt vann og energiforbruk.

Viktige år for Oras:

  • 1945: Oras startet opp i den finske lille industribyen Rauma i 1945, byen er fra 1442 og er i pr 580 år gammel. Oras OY ble etablert 8. mai 1945 av Kosti Oras, Erkki Paasikivi og Irja Paasikivi.
  • 1985: Oras kjøpte opp Lyng Armatur AS i 1985 og hadde fabrikker i Leksvika frem til 1.1.2012.
  • 2013: I 2013 kjøpte Oras opp Hansa Armaturen.
  • I dag: Oras Armatur AS Norge holder til i Kværnerbyen i Oslo.

Fakta om selskapet:

  • Etablert: 1945
  • Holder til: Hovedkontor i Finland med et norgeskontor i Oslo.
  • Ekspertise: Kraner og dusjer
  • Antall ansatte: 18 ansatte i Norge
  • Årlig omsetning: 167 509` NOK i 2021.

I år har VVS-dagene 40-årsjubileum og i den anledning ser vi tilbake på historien for å se den enorme utviklingen vår flinke bransje har vært en del av.

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for miljø- og energiteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm (Tidligere Norges Varemesse).

Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner og publikum i VVS-bransjen med over 11.000 besøkende fra hele landet. Messen består av mer enn 200 utstillere som presenteres det siste innen teknologi og utvikling, med hovedvekt på energi, miljø, effektivisering og innovasjon.

Powered by Labrador CMS