Fremstiller stadig mer avanserte løsninger

OSO Hotwater er i norsk sammenheng en gammel industribedrift, og har vært en del av den norske VVS-bransjen siden 1932, med aktiv deltakelse på VVS-dagene siden oppstarten i 1982.

Published Last updated

Også i år ser Oso frem til å benytte seg av VVS-dagene, slik som de har gjort helt siden VVS-dagene først ble lansert i 1982.

– Det er en fin møteplass for hele VVS-bransjen, OSO Hotwater har vært med i en årrekke, og vi ser frem til å benytte denne arenaen også fremover, forteller Stig Galston, markedssjef i OSO Hotwater.

– Vi skal vise frem SX og OSO Charge, også kan det hende det blir plass til noe flere spennende produkter, forteller Galston.

Historie

Fakta om selskapet

· Etablert: 1932

· Holder til: Hokksund, Øvre Eiker

· Hovedvirksomhet: Produksjon av rustfrie varmtvannsberedere

· Antall ansatte: 200

· Årlig omsetning: over 700m NOK

Det er 90 år siden Oslo Sveisebedrift ble etablert ved Akerselva i Oslo. I dag er OSO Hotwater Norges største bedrift innen varmtvannsberedere og nyter også internasjonal suksess.

Den gang var OSO et selskap som hadde hele sin produksjon og salg i det norske markedet, og over år viste det seg at produkter som ble utviklet for det norske markedet, i tett dialog med norske rørleggere over hele landet, også var relevant i andre markeder.

Eksport til Europa

Siden tidlig 1990-tallet har OSO jevnt og trutt økt eksportsalget av beredere, og har etablert datterselskaper i England, Sverige og nå Finland for salg og distribusjon av produkter produsert på Hokksund. I tillegg til dette er OSO blitt Europas største leverandør av rustfrie tanker til varmeveksling i forbindelse med varmepumper.

En solid teknologibedrift

OSO har over alle disse årene sakte, men sikkert utviklet seg fra å være en tradisjonell produksjonsbedrift, til å bli en solid teknologibedrift hvor både produkter og egne produksjonslinjer med bransjeledende automasjonsgrad er designet og konstruert av egne ansatte. Selskapet er nå den eneste bedriften i sitt slag i Europa som fremdeles er under privat eie, og den eneste i Norge som er under norsk eierskap.

Oso har vært godt synlig i Rørfag og Norsk VVS gjennom tidene

Gledelig vekst

I sterk konkurranse med store globale selskaper og konserner, som også har etablert seg i Norge med fabrikker, er OSO fremdeles ledende innen produktinnovasjon på kvalitet og funksjonalitet, som er fundamentet for den solide og gledelige veksten vi nå opplever.

Mennesket som største ressurs

OSO har i dag over 200 ansatte, hvorav ca. 150 i Norge, og omsetter for over 700m NOK. Selskapet har de siste årene forenklet organisasjonen, og avstanden fra konsernsjef til operatør er nå bare ett ledd imellom.

Grunnlegger av OSO Reidar Frølich Braathen med en eldre varmtvannsbereder
Grunnlegger av OSO Reidar Frølich Braathen med en eldre varmtvannsbereder

– Selv om vi ofte promoterer produkter og prosesser, så er det menneskene i OSO som er den desidert viktigste ressursen, og som hver eneste dag yter sitt beste for å gjøre kundene fornøyde, forteller Stig Galston, markedssjef i OSO.

90 år

I år feirer OSO 90 år. Produktene til OSO har utviklet seg i takt med produksjonens muligheter for å fremstille stadig mer avanserte løsninger.

– Opprinnelig var produktene en vedovn, med en loddet kobberkjele over seg. Så ble det utviklet elektriske beredere, laget i vanlig sort stål, også kledd med kobber innvendig, og rundt 1970 utviklet OSO Europas første masseproduserte rustfrie berederprodukt. Selv om produktene i dag er prinsipielt relativt like produktene for flere tiårsiden, så har de i dag vesentlig bedre kvalitet, flerdoblet forventet levetid og ikke minst så er produktene i dag produsert med en vesentlig lavere miljømessig påvirkning. Dette har latt seg gjøre ved at teknologien for fremstilling av produktene og materialteknologien har utviklet seg enormt, og OSO har hele tiden satset store ressurser på å utvikle ikke bare produktene, men også egne spesialmaskiner og metoder. Dette har over disse 90 årene gjort bedriften til en ledende aktør i Norge og i tillegg gitt en verdensledende posisjon som produsent av rustfrie varmtvannsberedere.

Oso sin stand på VVS-dagene i 1982

Sikkerhet, kvalitet og funksjon

– Våre hovedfokus for utvikling av produktene foruten alle interne og eksterne krav til sikkerhet, er kvalitet og funksjon, og ikke minst et bærekraftig produkt. OSO har siden oppstarten med rustfrie produkter i 1970, vært ledende innen reduksjon av varmetap, optimalisering av levetid og et produkt som er en viktig del av den sirkulære økonomien. Rustfritt stål er et av verdens mest resirkulerte materialer, og det jobbes hele tiden med å energioptimalisere produksjonen, og forbedre utnyttelser av råvarer. Våre verdikjeder er svært korte, og ca. 90 prosent av alle våre varer er kjøpt lokalt i Norden, hvorav en majoritet i Norge, noe som gir kortere transport av varer.

Design er et aspekt hvor OSO har ledet an i bransjen i Europa, og har over disse årene tatt frem flere produktdesign som har fått svært positiv oppmerksomhet i det norske og internasjonale markedet. - Vi har tett samarbeid med rørleggere og fagbransjen for å sikre praktiske løsninger, samtidig som vi forsøker å ta frem et estetisk uttrykk som gjør seg som et synlig produkt uten at det tar for mye oppmerksomhet i rommet det står i hos sluttkunde. Alt dette skal løses på en slik måte at det er produksjonsvennlig, transportvennlig og ikke minst miljøvennlig.

I år har VVS-dagene 40-årsjubileum og i den anledning ser vi tilbake på historien for å se den enorme utviklingen vår flinke bransje har vært en del av.

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for miljø- og energiteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm (Tidligere Norges Varemesse).Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner og publikum i VVS-bransjen med over 11.000 besøkende fra hele landet. Messen består av mer enn 200 utstillere som presenteres det siste innen teknologi og utvikling, med hovedvekt på energi, miljø, effektivisering og innovasjon.Click to add text

Powered by Labrador CMS