Utstilling med preg av bærekraft og energieffektivitet

Ventistål har årets VVS-dager som en del av sin markedsstrategi og kommer til å ha merkbar tyngde med en stand på 210 kvm med fokus på bærekraft og energieffektivitet. –Dette er en vurdering vi har tatt fordi vi har vokst, blitt større og gått bredere, sier markedssjef Nina Selboskar.

Published Last updated

Ventistål er en del av Brødrene Dahl, og har tidligere hatt stand på VVS-dagene ved siden av deres stand på ca. 50 kvm. I år kommer de til å ha merkbart større tyngde med en stand på 210 kvm og har VVS-dagene som en del av sin markedsstrategi. Dette er en vurdering de har tatt fordi de har vokst, blitt større og gått bredere. Ventistål har kjøpt opp mye og er aktuelle med mye nytt innenfor bærekraft. Ventistål har vokst både generisk og gjennom oppkjøp. Blant annet deltar nå datterselskapet Thermo Control på samme stand. Fokus på bærekraft og energieffektivitet vil prege det Ventistål presenterer på messen.

Bredt spekter av produkter

De kommer til å stå med et bredt spekter av produkter innenfor varme, kjøling, varmepumpeteknologi og store kjølemaskiner. Ikke minst sin store nyhet VentiZone® – systemet som enkelt behovsstyrt system for inneklimaregulering. Alt styres via en app, både for installatør og bruker. I år planlegger de en tøff rigg som er åpen til alle sider og skal være et møtepunkt for nye og gamle kunder, sammen med de største leverandørene.

Nye impulser

– Vi håper og tror at vi kommer til å skille oss ut, vi har investert mye i denne standen. Vi gleder oss til å treffe mennesker, noe som er enda viktigere nå etter korona. For oss handler dette om å skape relasjoner og å møtes for å skape noe sammen, sier Selboskar.

Ventistål samarbeider på tvers med både leverandører og kunder. Det å møte mennesker for å skape bedre bærekraft og få nye impulser er et satsningsområde for bedriften.

VentiZone®

– VentiZone® skaper bedre komfort og senker energiforbruket. Systemet skal være enkelt og brukervennlig for installatør og kunde. Vi er "hands on" og har ekspertisen man trenger «in-house», forteller Selboskar.

VentiZone® er en løsning og et styringssystem som man knytter sammen og styrer via den tilhørende appen. Dette er noe både bruker og installatør kan anvende og styrer både kjøling, varme, solskjerming og lyd – alt i et bygg. Om det er et spesifikt møterom eller hele bygget, kan det bli styrt via appen. Man kan styre bygget energieffektivt ved å knytte VentiZone® opp mot yr.no og Nord Pool, og forutse værmeldingen slik at bygget har riktig energiforbruk og komfort. En byggdrifter kan hele tiden følge med på når det er folk i bygget og hvordan bygget har forbrukt energi – dette kan man spare mye på. Appen lar deg bestemme om du vil styre den fra et toppsystem eller hvert enkelt rom i bygningen, dette er det bare å skreddersy etter sitt ønske.

Totalleverandør innenfor ventilasjon

Ventistål ble grunnlagt på slutten 80-tallet og vokste seg store ved å kjøpe opp mindre firmaer. De har blitt kåret til årets Gaselle hele syv år på rad og teller nå godt over 300 ansatte. Deres seneste oppkjøp er to bedrifter som driver innenfor byggautomasjon. Bedriften ser alltid på det markedet etterspør og går inn i de markedene de har tro på i fremtiden.

– Vi er veldig opptatt av oppkjøp, på den måten har vi de beste menneskene og den beste kompetansen, sier Nina Selboskar.

Ventistål har avdelinger flere steder i Norge, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, og er opptatt av nærhet til kunden. At varene er på et lager nær der kunden er et viktig bærekraftig fortrinn.Ventistål startet med spiro-rør og kanaler i bygg, og de produserer fortsatt spiro-rør og firkantkanaler selv. Ventistål er en grossist for flere tekniske produkter, alt fra store aggregater, lufttekniske produkter; samt takplater, takrenne systemer, tekniske isolasjonsprodukter, varmepumper, altså en total leverandør innen ventilasjon og blikkenslagermarkedet. I tillegg nå også Byggautomasjonsløsninger, samt også Thermo Control. Sistnevnte med lang erfaring med dimensjonering og beregninger av tekniske installasjoner for kjøling, varme og ventilasjon.

Besøk Ventistål og Thermo Control sin stand på VVS-dagene i hall D og opplev VentiZone® og resten av deres spennende sortiment.

Gratis billett til VVS-dagene kan du laste ned her.

Fakta om selskapet

· Holder til: Hovedkontor i Knud Brynsvei 5 i Oslo, men med 20 avdelinger rundt i Norge

· Antall ansatte: Ca 350

· Etablert: 1989

· Årlig omsetning: 1,4mrd (2021)

· Ekspertise: Komplett leverandør til ventilasjon og blikkenslagermarkedet.

I år har VVS-dagene 40-årsjubileum og i den anledning ser vi tilbake på historien for å se den enorme utviklingen vår flinke bransje har vært en del av.

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for miljø- og energiteknikk og arrangeres 19.-21. oktober 2022 i Nova Spektrum i Lillestrøm (Tidligere Norges Varemesse).

Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner og publikum i VVS-bransjen med over 11.000 besøkende fra hele landet. Messen består av mer enn 200 utstillere som presenteres det siste innen teknologi og utvikling, med hovedvekt på energi, miljø, effektivisering og innovasjon.

Powered by Labrador CMS