Varmepumpeleverandør stiller på 100 m²

Daikin returnerer til VVS-dagene med flere produktnyheter. Den japanske varmepumpeforhandleren har produkter som dekker alt fra bolig- til næringsbygg. De er svært opptatt av utvikling og Daikin Norge tar fokus på å treffe det norske markedet med helt unike varmepumper for et nordisk klima.

Published Last updated

- Vi kommer med flere produktnyheter som skal presenteres på VVS-dagene. Det vil være en hovedvekt av maskiner til bolig, men også noe til industri, forteller markedskoordinator i Daikin Norge Thomas Krogh.

Plassene på VVS-dagene ryker fort - sikre deg plass i dag!

Nye maskiner og fokus på design

En av nyvinningene i 2020 er den nye luft/luft-maskinen Daikin har kalt Stylish. Som navnet tilsier er dette en varmepumpe hvor egenskaper som design og størrelse spiller en stor rolle, i tillegg til funksjon.

- Som varmepumpeleverandør til boliger har vi blitt oppmerksomme på at skandinaviske hjem har økt fokus på design. Særlig førstegangskjøpere er mer fokusert på om varmepumpen bråker, sparer de strøm og ikke minst hvordan det vil se ut inne, sier Krogh.

Med bare 189 mm er Stylish en av de smaleste innedelene på markedet. Den holder et svært lavt lydnivå og er selvfølgelig testet mot et norsk klima.

Utelukkende gode opplevelser

- Vi syns det er viktig å delta på fagmessene, men VVS-dagene har blitt fremtredende for oss fordi vi opplever å knytte mange kontakter der. Derfor stiller med stor stand for å få vist frem mest mulig til ingeniører og forhandlere. Vi har utelukkende gode opplevelser på VVS-dagene, forteller Krogh.

Daikin stiller på 100 m² og er dermed en av de største utstillerne i varme-delen av messa. I sortimentet som skal stilles ut vil det vektlegges varmepumper for boligmarkedet og for nærings- og industribygg.

Meld deg på som utstiller på VVS-dagene her!

Varmepumpemarkedet

Fra 1.januar i år trådte forbudet mot fossilt brensel i kraft. Likevel er det mellom 15-20 000 boligeiere som ikke har byttet varmeløsning og fortsetter å fyre med fossil olje. I det Enova trakk støtten falt markedet litt, noe Krogh tror kommer av at ingen stresset med å nå en tidsfrist for å spare penger.

- Varmepumpemarkedet har ikke blitt som man hadde regnet med, og nå har det bremset litt. Vi regner likevel med at etter hvert som oljetankene tømmes og gamle varmepumper utgår vil vi merke en ny økning. Nordmenn liker å ta grundige avgjørelser og en større investering som varmepumpe kan få en lang beslutningsprosess, spesielt nå som Enova-støtten er så lav, avslutter Krogh.

Powered by Labrador CMS